Диетолог өкпені коронавирустан сақтайтын тамақ түрлерін атады

Диетолог өкпені коронавирустан сақтайтын тамақ түрлерін атады

Өкпенің жұмысы нашарлағанда адам ағзасы ақуызды (белок) іздей бастайды.

Сурет : Pixabay16 Маусым 2020, 12:19

Испандық диетолог Алехандро Кановас пен испан пульмонология және торакальді хирургия қоғамының (SEPAR) басшысы Евсеби Чинер өкпені коронавирустан қорғауға көмектесетін тамақ өнімдерін атады, деп хабарлайды zakon.kz Lenta.ru-ға сілтеме жасап.

Кановастың айтуынша, жұмыртқа, бітеу күріш, көк балық және грек жаңғағы тыныс алу жүйесін нығайтуға көмектеседі. Чинердің айтуынша, өкпенің жағдайы нашарлаған кезде ағзадағы ақуызға деген қажеттілік артады.

Жұмыртқада, атап айтқанда, А витамині сияқты майда еритін дәрумендер, сонымен қатар жоғары сапалы протеиндер бар. Сонымен қатар, қызанақ, тұтас сүт өнімдері мен су да өкпеге жағымды әсер етеді. Атап айтқанда, қызанақ С дәрумені болып табылады, ол антиоксидант ретінде тыныс алу проблемаларының алдын алады.

Пульмонолог Евсеби Чинердің айтуынша, егер сіз салауатты өмір салтын ұстанатын болсаңыз, вирустың салдарынан өкпенің зақымдануының көптеген жағдайларының салдарын азайтуға болады.

Дұрыс тамақтанумен қатар, ұйқы режимін сақтау және физикалық жаттығулар жасау керек, — дейді ол.

https://kaz.zakon.kz/5027733-dietolog-kpen-koronavirustan-sa-taytyn.html

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *